Kris-Mahjong

Mahjong-peleistä Kris-Mahjong on ehkäpä kaikkein yksinkertaisin. Ei kannata kuitenkaan ajatella, että peli olisi jollakin tavalla tylsä sen yksinkertaisuuden vuoksi, vaan se tarjoaa juuri sopivan määrän haastetta, jotta sen parissa jaksaa viettää aikaa useammankin pelihetken. Tässä pelissä yhdistetään samanlaisia laattoja keskenään samaan tapaan kuin pelin perusversiossakin. Kaikki vapaana olevat laatat eivät kuitenkaan sovi pareiksi, sillä tähän pätee tietty sääntö, josta kerromme seuraavaksi hieman enemmän. Jos siis haluat oppia pelaamaan tätä pelin versiota, kannattaa lukea alta pelin säännöt.
kris mahjong

Kris-Mahjong säännöt

Tätä Mahjong-peli eroaa peruspelistä siinä, että pelin laatat ovat yhdessä kerroksessa. Sen vuoksi voit kokoajan nähdä jäljellä olevien laattojen kuviot ja tehdä seuraavat siirtosi niiden mukaan. Voit siis kehittää oman strategiasi ja päättää seuraavat siirtosi muiden laattojen mukaan.

Laatat voidaan kuitenkin yhdistää toisiinsa tietyn säännön mukaan. Niiden tulee yhdistyä toisiinsa enintään kahden 90 asteen kulman tekevällä suoralla. Jos siis tähän suoraan tulee enemmän kuin kaksi 90 asteen kulmaa, ei laattoja voida yhdistää.

Tämä usein tarkoittaa sitä, että pelialueen toisella puolella olevia laattoja ei voida yhdistää toisella puolella oleviin. Joudutkin käyttämään päättelykykyä, miten saat kaikki laatat poistettua pelialueelta tämän säännön mukaisesti.

Ilmainen Kris-peli

Myös Kris-peliä voidaan pelata kaikilla laitteilla, missä vain. Pelin saa ladattua ilmaiseksi omalle laitteelle tai sitten sen saa pyörimään suoraan internet-selaimesta käsin. Et siis välttämättä tarvitse sovellusta sen pelaamiseen.

Monet ilmaiset pelisivustot netissä mahdollistavat pelin pelaamisen niin sanotusti kilpailuna. Tällöin Mahjong saa uutta jännitystä, sillä keräämällä pisteitä voi yrittää päihittää muita pelaajia ja saada oman nimensä sijan ykköseksi. Monissa peleissä voi myös olla mukana aika, jonka aikana peli tulisi selvittää läpi. Tämä tekee pelin pelaamisesta entistä jännittävämpää.

Pelaa kris mahjongia verkossa

Jos haluat aloittaa kris mahjongin pelaamisen, paras tapa on pelata sitä verkossa. Monet sivustot mahdollistavat sen pelaamisen täysin ilmaiseksi, jolloin pelaajien ei tarvitse edes maksaa sen pelaamisesta mitään. Ilmaisuus onkin varmasti yksi niistä tekijöistä, minkä takia kris mahjong on niin suosittu pelaajien keskuudessa.

Lisäksi tärkeää huomata on se, että monet sivustot mahdollistavat pelaamisen jopa ilman rekisteröitymistä. Pelaamista varten ei tarvitse siis tehdä ylimääräistä säätämistä, vaan pelaamaan pääsee heti, kun peli on ladannut itsensä. Tämä helpottaa pelaamista huomattavasti, sillä ylimääräistä säätämistä ei vaadita.

Kris mahjong – todennäköisyydet

Kris mahjong pelissä todennäköisyydet eivät näyttele niin keskeistä osaa kuin monessa muussa mahjongiin perustuvassa pelissä. Tietysti pelaajan tulee pystyä laskemaan sitä, millä tavalla pelinappulat siirtyvät jokaisen pariutumisen myötä. Kun siirtymät osaa hahmottaa oikein, jokaisen pariutumisen jälkeen on mahdollista luoda uusia pareja.

Miten pelissä lasketaan pisteitä?

Useissa Kris mahjong peleissä ei ole pisteitä lainkaan, joten tältä osin peli on yksinkertainen. On kuitenkin huomattava, että pelistä on olemassa eri valmistajien tekemiä versioita. Tällöin osa niistä saattaa sisältää myös pistelaskun, jolloin pelaajat voivat yrittää saada mahdollisimman paljon pisteitä.

kris mahjong

Mieti jokainen siirto tarkasti

Kris mahjongissa on tärkeää katsoa jokainen siirto siten, syntyykö pariutumisen myötä uusia mahdollisuuksia parien löytymiseen. Jos tätä ei muista tehdä, peli saattaa joutua pattitilanteeseen, jossa uusia pareja ei ole enää mahdollista löytää. Parhaat pelaajat osaavat laskea tarkasti jokaisen siirron luomat vaikutukset uusien parien löytämiseen.

Kris mahjong – miten kehittyä paremmaksi pelaajaksi?

Paras tapa oppia pelaamaan kris mahjongia paremmin on tietysti pelata sitä mahdollisimman paljon. Tällöin opit paremmin näkemään sen, mitä pareja kannattaa parittaa ja mitkä jättää välistä. Kun peliä pelaa säännöllisesti, pystyy ajan kanssa paremmin ennakoimaan pelin tapahtumia.

Jotta oma pelaaminen kehittyisi, on hyvä lukea erilaisia vinkkejä pelaamiseen liittyen. Niiden avulla on mahdollista löytää sellaisia ideoita, jotka eivät muutoin tulisi mieleen.

Kris mahjongin historia

Mahjong on erittäin vanha peli, sillä sen ensimmäisiä versioita on pelattu Kiinassa jo useita tuhansia vuosia sitten. Kris mahjong on alkuperäisestä pelistä jossakin vaiheessa irtautunut peli. On hyvin todennäköistä, että kris mahjong on kehitetty huomattavasti myöhemmin kuin alkuperäinen mahjong. Ainakin verkkoon ensimmäiset versiot ilmestyivät vasta muutama vuosikymmen sitten.

Kris mahjong – uhkapelaaminen

Monella lukijalla varmaan herää kysymys siitä, voiko kyseistä peliä pelata myös rahasta. Kris mahjong on peli, jota ei ole mahdollista pelata nettikasinoilla. Täten peliä ei siis voi pelata rahasta, vaan pelaaminen on ennen kaikkea hauskaa ajankulua. Jos haluat pelata verkossa rahasta, siihen on tarjolla monia muita mahdollisuuksia.

Kris mahjong mobiili

Kris mahjong toimii erinomaisesti mobiililaitteilla, sillä peli on erittäin kevyt. Tällöin se sopii hyvin myös mobiililaitteille, jotka eivät ole aina aivan yhtä tehokkaita kuin tietokoneet. Lisäksi sitä voi pelata suoraan verkkoselaimen kautta, jolloin pelaaminen onnistuu kaikilla sellaisilla laitteilla, joissa on verkkoselain. Suosittelemme pelaamaan suosituilla verkkoselaimilla, joilla pelit on yleensä paremmin tuettu.

Jos pelaat älypuhelimella verkkoselaimella, tarvitset pelaamista varten vakaan verkkoyhteyden. Tätä vaatimusta ei kuitenkaan ole silloin, jos pelaat puhelimeen ladatun sovelluksen kautta. Mikäli olet lähdössä sellaiseen paikkaan, jossa ei ole internet-yhteyttä käytettävissä, voit aina ladata sovelluksen puhelimeen.

kris mahjong

Kris mahjong on erinomainen yksinpeli

Kris mahjongia on todella hyvä yksinpeli, sillä sen pelaaminen ei vaadi muita pelaajia. Kyseessä on mahjongista tehty yksinpeli, jossa ei ole edes mahdollista pelata muiden pelaajien kanssa. Tältä osin se sopii mainiosti erilaisiin sellaisiin tilanteisiin, joissa ei ole mahdollista pelata suuremmalla porukalla. Jos haluat taas pelata mahjongia yhdessä muiden kanssa, silloin kannattaa valita jokin toinen vaihtoehto.

Kris mahjong sovellus Google Playsta tai App Storesta

Jos sinulla on iOS- tai Android-älypuhelin, voit ladata kris mahjong sovelluksen täysin ilmaiseksi verkkokaupasta. Molemmilla käyttöjärjestelmillä on oma verkkokauppa, josta voi ladata erilaisia sovelluksia joko ilmaiseksi tai rahaa vastaan. Kris mahjong sovelluksia on molemmissa kaupoissa useita erilaisia, joten valinnanvaraa riittää.

Kris mahjong – hyvät puolet

Pelin hyviin puoliin kuuluu ehdottomasti se, että se on helppo tapa kuluttaa aikaa. Peli on todella helppo oppia, eikä sitä varten tarvitse opetella monimutkaisia sääntöjä. Siitä huolimatta se on kuitenkin kohtalaisen vaikea ja pitkäikäinen. Vaikka pelin olisi päässyt läpi useaan kertaan, sitä pelaa aina uudestaan mielellään.

Hyvää pelissä on myös se, että sitä voi pelata ilmaiseksi verkossa. Ilmaisia kris mahjong pelejä on löydettävissä sekä verkkosivuilta että sovelluskaupoista. Itseään ei tarvitse maksaa siis kipeäksi, sillä pelaamaan pääsee ilman minkäänlaisia kuluja. 

Kris mahjong – huonot puolet

Huonoja puolia pelissä on se, että kyseessä on yksinkertaisimpia muotoja klassisesta mahjong-pelistä. Tällöin se saattaa alkaa toistamaan itseään siitäkin huolimatta, että se tarjoaa jokaisella kierroksella erilaisen pelikokemuksen. Moni haluaisi varmasti peliin enemmän ominaisuuksia, jolloin siitä tulisi hieman monipuolisempi.

Huonoksi puoleksi voisi mainita myös sen, ettei kris mahjongia voi pelata moninpelinä. Moninpeli mahdollisuus on aina tervetullut ominaisuus mihin tahansa peliin, sillä yhdessä pelaaminen on usein huomattavasti hauskempaa kuin yksin pelaaminen.