Mahjong connect

Tavallisesta Mahjong-pelistä hieman poikkeava Mahjong connect on noussut yhdeksi suosituimmaksi pelin versioksi. Tässä pelissä pareja yhdistetään nimittäin astetta haastavammalla tavalla, mikä tuo peliin lisää mielenkiintoa sekä haastetta. Muuten pelistä löytyy klassiset laatat, jotka voivat olla lähes missä muodossa tahansa. Lisäksi pelistä riippuen laattojen ja taustan kuviot voivat vaihdella, mutta kaikkein klassisimmissa peleissä nähdään kiinalaisia kuvioita ja kirjaimia. Kerromme seuraavaksi hieman tarkemmin tämän peliversion säännöistä ja pelaamisesta, jotta osaisit valita sinulle sopivimman Mahjong-pelin.
Mahjong vinkit

Mahjong Connect -säännöt

Connect-pelissä ei yhdistetä laattoja toisiinsa samalla tavalla kuin pelin perusversiossa. Tässä pelissä laattoja yhdistetään toisiinsa linjoilla. Nämä linjat eivät saa kulkea toisten palikoiden yli, mutta ne saavat tehdä kaksi 90 asteen kulmaa.

Samanlaisia laattoja eli pareja voidaan siis yhdistää vain pelin reunoilta, mutta laattojen tulee olla toisiinsa nähden sijoitettuna oikein, jotta ne voidaan yhdistää pariksi. Jokainen siirto voi avata myös uusia siirtoja, jos siirrot vain tekee harkiten.

Tässä pelin versiossa laatat voivat olla kasattu osittain myös toistensa päälle, vaikka se onkin harvinaisempaa. Päällekkäisiä laattoja poistamalla saadaan siis esiin uusia laattoja, jolloin omat voittomahdollisuudet pelissä voivat kasvaa, jos alta ilmestyy ratkaisevia laattoja.

Connect-pelin tasot

Monella sivustolla connect-peliä voi pelata haasteena, josta löytyy useampia eri tasoja. Pelissä voidaan pelata mestaruudesta ja siitä, kuka pelaaja selvittää nopeimmin kaikki pelin tasot. Lisäksi pelissä voidaan laskea pisteitä, joiden avulla voidaan selvittää voittaja.

Connect-Mahjong tunnetaan myös muutamilla muilla nimillä pelisivustoilla. Se on saanut nimekseen esimerkiksi Mahjong 2D, sillä tässä pelissä hyvin harvoin kasataan useampia laattoja päällekkäin, vaikka niinkin voi toki tapahtua. Lisäksi peli tunnetaan niin sanottuna Nikakudori-pelinä, eli kahden kulman katuna. Tämä nimi tulee pelin tavasta yhdistellä pareja 90 asteen kulmissa.

Mahjong connect – pelaa verkossa

Nykyään suurin osa ihmisistä pelaa mahjong connectia verkossa, sillä internetistä on löydettävissä useita eri sivustoja, jossa sitä voi pelata täysin ilmaiseksi. Pelaaminen on täten helppoa, sillä pelaajien ei tarvitse edes rekisteröityä pelatakseen peliä. Hyvä puoli on myös se, ettei peliä tarvitse erikseen asentaa, vaan se toimii suoraan verkkoselaimessa.

Mahjong connect on erittäin kevyt peli, joten se toimii vanhoillakin tietokoneilla. Sitä varten ei siis tarvitse olla tehokasta pelikonetta, vaan hieman vaatimattomampikin kone soveltuu pelaamiseen erinomaisesti. Lisäksi peliä voi pelata lähes millä tahansa laitteella, johon voi asentaa verkkoselaimen.

Mahjong connect mobiili

Mobiililaitteilla pelaaminen on suositumpaa kuin koskaan. Tähän ovat reagoineet myös sovelluskehittäjät, sillä he ovat tehneet useita erilaisia versioita mahjong connectista. Voit pelata älypuhelimella ja tabletilla siinä missä tietokoneella, joten pelaaminen onnistuu helposti.

Mahjongia voi pelata mobiilissa joko suoraan verkkoselaimessa tai asentamalla sitä varten erillisen sovelluksen. Jokainen pelaaja voi omalla kohdalla pohtia sitä, kumman kautta haluaa peliä pelattavan. Sovellukset sisältävät yleensä enemmän ominaisuuksia, joten niissä mahjong connect on hieman monipuolisempi kuin verkkoselaimessa toimivat versiot.

Sovellusten etu on myös siinä, että niitä voi pelata ilman internet-yhteyttä. Kun olet ladannut ja asentanut sovelluksen puhelimeen, pelaaminen onnistuu vaikkapa lentokoneessa. Jos pelaa mahjong connectia selaimessa, silloin tulee olla internet-yhteys käytettävissä.

Mahjong connect on yksinpeli

Vaikka alkuperäinen mahjong on ennen kaikkea moninpeli, mahjong connect on suunniteltu yksinpeliksi. Tämä on siinä mielessä hyvä asia, että pelaamisen voi aloittaa milloin vain. Pelaamista varten ei tarvitse useita pelaajia, jolloin pelit voi laittaa pystyyn silloin, kun se sopii itselle parhaiten.

Jos taas haluat pelata yhdessä muiden ystävien kanssa, perinteinen mahjong on suunniteltu sitä varten. Siinä pelaajia tulee olla yhteensä neljä, joten peli sopii erinomaisesti vaikkapa viikonlopun illanviettoihin. 

mahjong connect

Lataa mahjong connect Google Playsta tai App Storesta

Mahjong connectin voi ladata täysin ilmaiseksi joko Google Playsta tai Applen App Storesta. Molemmista kaupoista on löydettävissä useita erilaisia versioita mahjong connect pelistä. Ennen kuin aloitat lataamisen, kannattaa käydä läpi kunkin sovelluksen saamat arvostelut. Niiden avulla saat nopeasti käsityksen siitä, kuinka hyvä sovellus on kyseessä.

Koska mahjong connect on löydettävissä molemmista kaupoista, voit pelata peliä sekä Android- että iOS-älypuhelimilla. Näin lähes jokaisella suomalaisella on sellainen laite, jolla voi pelata mahjong connectia. Suurin osa Suomessa käytettävistä älypuhelimista käyttää jompaakumpaa käyttöjärjestelmää.

Voiko mahjong connectista voittaa rahaa?

Mahjong connect on lautapeli, josta ei voi voittaa rahaa eli kyseessä ei ole uhkapeli. Pelissä ei välttämättä ole edes pistelaskua, joten tältä osin peli on hyvin yksinkertainen. Pelaajan päätavoitteena on tyhjentää pöytä pelimerkeistä, jolloin hänen on mahdollista edetä seuraavalle tasolle. Jos haluat pelata uhkapelejä rahasta, niihin löytyy paljon vaihtoehtoja esimerkiksi nettikasinoilta.

Mahjong connect – historia

Alkuperäisen mahjongin historia ulottuu pitkälle, sillä se on alun perin kehitetty noin 2000 vuotta sitten Kiinassa. Koska pelillä on pitkä historia, siitä on kehitetty useita erilaisia versioita. Mahjong connect on yksi näistä variaatioista, jonka taustaa ei kovinkaan hyvin tunneta. 

On kuitenkin arvioitu, että peli olisi huomattavasti nuorempi kuin emopelinsä. Mahjong connect on todennäköisesti kehitetty viimeisen muutaman kymmenen vuoden aikana, sillä ensimmäiset verkkoselaimessa toimivat pelit ilmestyivät 2000-luvun alkupuolella.

Miten tulla paremmaksi pelaajaksi?

Jos haluat tulla paremmaksi pelaajaksi, muutamia asioita on hyvä ottaa huomioon. Tietysti tärkeintä olisi se, että pyrkii pelaamaan peliä mahdollisimman paljon. Viettämällä aikaa paljon pelin kanssa oppii näkemään monia tilanteita paljon selkeämmin. Varsinkin parittaminen ja siihen liittyvät rivien muutokset on helpompi havaita ja ennalta laskea, kun takana on riittävästi pelitunteja.

Pelaamisen lisäksi kannattaa lukea peliin liittyviä vinkkejä, joiden avulla voit nostaa omaa tasoasi nopeasti. Vaikka pelin kanssa käyttäisi paljon aikaa, aivan kaikkia asioita ei välttämättä tajua yksin. Siksi on hyvä välillä lukea kokeneempien pelaajien vinkkejä, jotka auttavat sinua pelissä eteenpäin.

Mahjong connect – hyvät puolet

Mahjong connectin hyvät puolet on siinä, että peli on todella helppo oppia pelaamaan. Säännöt ottaa haltuun nopeasti, eikä niitä varten tarvitse käyttää aikaa useita päiviä. Vaikka peli on helppo ottaa haltuun, siinä riittää haastetta pitkäksi aikaa. Tämän takia sen kanssa voi viettää aikaa pitkään, eikä tylsyys pääse iskemään.

Varsinkin mobiilisovelluksen osalta pelin vahvuuksiin kuuluu myös se, että sitä on helppo pelata missä vain. Koska pelaamista ei tarvitse verkkoyhteyttä, pelaaminen onnistuu vaikka kesken lentomatkan. Hyvää pelissä on myös se, että se on erittäin kevyt. Näin et tarvitse uusinta älypuhelinta tai tietokonetta mahjong connectin pelaamiseen.

mahjong connect säännöt

Mahjong connect – huonot puolet

Huonoja puolia pelistä on vaikea löytää, sillä se on kaikin puolin hyvä yksinpeli. Ehkä pelissä voisi olla myös moninpeli mahdollisuus, sillä yhdessä pelaaminen on usein huomattavasti hauskempaa. Jos peliä voisi pelata esimerkiksi kaksinpelinä, se olisi varsin tervetullut lisä pelaamiseen.

Pelissä voisi olla myös hieman enemmän ominaisuuksia, sillä suurimmalta osin peli on hyvin yksinkertainen. Monissa siitä tehdyissä sovelluksissa ei ole edes pistelaskua, mikä olisi aina mukava lisä.