Mahjong iOS-laitteille

Mahjong iOS-laitteille

Mahjong on monelle tuttu lautapeli, joka keksittiin jo keskiajalla Kiinassa. Nykyään mahjongia pelataan pikemminkin virtuaalisena peliversiona. Moni tykkää pelata mahjongia suoraan iOS-laitteellaan mobiilipelinä, jonka parissa aika kulkee nopeammin esimerkiksi junamatkalla.

Miksi mahjong kiinnostaa pelinä edelleen?

Mahjong on alun perin Kiinasta peräisin oleva lautapeli, jossa pelaajat yhdistävät pelimerkkejä pelipöydällä. Perinteisessä mahjong-pelissä tarkoituksena on luoda pelimerkeistä onnenkäsi, joka saattaa pelaajan voittoon. Pelistä on kuitenkin olemassa useita erilaisia peliversioita, joista osa on haastavampia kuin toiset. Jokainen voi siis itse päättää, miten paljon haluaa haastaa itseään.

Vaikka pelin perusperiaate on yleensä melko yksinkertainen, pääsee mahjongia pelatessa käyttämään päättelykykyään. Tämä virkistävää nykyajan ihmisille, jotka ovat tottuneet pelaamaan helppoja ja nopeatahtisia pelejä. Mahjongissa jokaisella peliliikkeellä on väliä, joten ei kannata hosua.

Historiallinen mahjong on siirtynyt 2000-luvulla mobiiliin

Suurin osa klassista lautapeleistä löytyy nykyään mobiiliversiona ja sama pätee myös mahjongiin. Jos pelaa Mahjongia iOS-laitteella, on tullut huomanneeksi, että pelin säännöt ovat hieman erilaiset kuin perinteisessä mahjongissa. Mobiilipeleissä peliversiona onkin yleensä Mahjong Solitaire. Osa jopa väittää, ettei peli ole mahjong ollenkaan! Tällä ei kuitenkaan ole väliä, kunhan pääsee viihtymään hauskan pelin parissa.

Mobiilipelin säännöt ovat hyvin helpot; pelaajan on tarkoitus poistaa kaikki pelipalikat pelipöydältä pareittain. Ainoastaan ne palikat, jotka ovat näkyvillä, voi poistaa. Kun pelaaja on ratkaissut yhden pelitason, siirtyy hän automaattisesti haastavammalle tasolle. Kuten mobiilipeleissä yleensäkin, mukana on viihdyttäviä lisäominaisuuksia, kuten peliteemoja ja erilaisia pelipalikoita.

Viihdy mahjong-pelin parissa iOS-laitteella

Mahjongin pelaaminen iOS-laitteella ei siis ole suinkaan haastavaa ja mahjong tarjoaa erittäin viihdyttävän pelikokemuksen. Mahjongin parissa pääsee pohtimaan erilaisia pelistrategioita ja kehittämään päättelykykyään. Parasta on se, ettei pelaamiseen tarvita muuta kuin toimiva älypuhelin!