Mahjong vinkit

Mahjong vinkit

Mahjongin pelaaminen on hyvin tunnettu ajanviete varsinkin Aasiassa. Se on kuitenkin levinnyt vuosien aikana aivan kaikkialle maailmaan, nykyään ilahduttaen pelaajia aivan kaikkialla Euroopasta Amerikkaan. Peli on palapelin kaltainen strategia peli, jolla on hyvin pitkä historia. Tämä tietenkin tarkoittaa sitä, että pelin pelaaminen vaatii ehdottomasti taitoa, ja harjoittelua, jos haluat kehittyä pelaajana.

Onkin hyvin suositeltavaa, että käytät erilaisia vihjeitä hyväksesi, kun aloitat pelaamaan Mahjongia, käytät hyväksesi erilaisia vihjeitä. Ne mielessä pitäen voit nimittäin varmistaa voittosi helpommin ja varmemmin. Siten voit päihittää vastustajasi, ja olla erityisen ylpeä pelaamisestasi.

Miten Mahjongia pelataan?

Ennen kuin siirrymme yksityiskohtaisiin vihjeisiin, meidän tulee tietenkin varmistaa, että tiedät hieman siitä, miten mahjong peliä oikein pelataan. Tällä tavalla kertomamme vihjeet on tietenkin helpompi ymmärtää, ja ne käyvät paremmin järkeen.

Koska peli on hyvin vanha, yksityiskohdat pelin säännöistä voivat vaihdella jonkin verran. Mahjongia pelataan neljän pelaajan kesken, mutta jos haluat pelata kolmen pelaajan peliä, tämä on mahdollista. Tässä tapauksessa pelataan silti aivan kuten neljä pelaajaa osallistuisi peliin mukaan.

Pelin tavoitteena on muodostaa mahdollisimman arvokas käsi mahdollisimman nopeasti. Voittavia käsiä voi olla monenlaisia, mutta yleisin voittava käsi muodostuu neljästä kolmen tiilin ryhmästä ja yhdestä parista. Peli on selkeästi sinänsä varsin yksinkertainen vaihtoehto, mutta se on silti varsin haastava, minkä takia me kerromme sinulle vihjeet, jotta voit tavoitella pelin voittoa helpommin.

Ennakoi jokainen liike

Ensimmäinen vihje on varsin päivän selvä. Koska kyseessä on strategiapeli, pelaajan tulee aina ennakoida jokainen liike etukäteen. Tämä tarkoittaa sitä, että harkitset kunnolla, ennen kuin teet yhtään päätöstä siitä, miten aiot toimia. Jos teet yhdenkin harkitsemattoman liikkeen saatat vahingossa lukita koko palapelin, ja tehdä sen ratkaisemisesta mahdottoman.

Vältä liikkeitä, jotka eivät tuo välitöntä etua

Kuten juuri sanoimme, Mahjong pelissä on hyvin tärkeää, että mietit mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen. Tällä tavalla voit ennakoida kaikki liikkeet mahdollisimman hyvin. On kuitenkin myös hyvä ottaa huomioon, että tämä voi paljastaa pareja, joita ei kannata pelata juuri sillä hetkellä. Todellakin, Mahjong pelissä on suositeltavaa pelata vain parit, jotka tuovat sinulle välittömästi etua. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka näkisit parin edessäsi, sitä ei välttämättä kannata pelata.

Ota huomioon erityisesti saman symboliset tiilet

Mahjong pelissä tiilien symboleilla on suuri merkitys. Ne kannattaa ottaa aina huomioon, koska niitä tietenkin käytetään pelin voittamiseen. On kuitenkin joitakin yhdistelmiä, jotka kannattaa ottaa erityisesti huomioon pelatessa.

Jos pelaat suurta palapeliä, jossa on suuri määrä tiilejä, saman symboliset tiilet tulee ottaa erityisen hyvin huomioon. Niiden yhdistäminen toisiinsa ei tulisi ikinä olla satunnainen valinta, sillä niillä on hyvin suuri merkitys peliin. Jos pelissä on hyvin paljon tiilejä, on hyvin mahdollista että pöydälle ilmestyy enemmän pareja tulevaisuudessa. Siitä syystä on hyvä idea keskittyä niihin pareihin, jotka tulevat avaamaan kaikista eniten uusia palasia. Näin pelissä päästään eteenpäin.

Huomioi samankaltaiset tiilet toistensa päällä

Saman symboliset tiilet ovat hyvin tärkeitä myös muista syistä kuten aikaisemmin juuri mainitsimme. Jos huomaat kaksi tiiltä, joilla on sama symboli toistensa päällä, ne tulee ratkaista mahdollisimman nopeasti. Muuten tilanne johtaa helposti tilanteeseen, jota ei voida enää ratkaista ollenkaan.

Jos nämä palaset ovat viimeiset vaihtoehdot pelissä, koko peli hävitään., Tämä johtuu siitä, että mikään ei enää auta niiden ratkaisemiseen. Sen takia on yksinkertaisesti parempi idea ratkaista tilanne mahdollisimman nopeasti, jotta se ei jää enää roikkumaan.

Keskity korkeisiin pinoihin ja pitkiin riveihin

Tiilet voidaan yhdistää vain siinä tilanteessa, että niitä ei ole tukittu millään muilla, ja jos vähintään yksi sivu on vapaana. Tästä syystä pinot ja rivit ovat kaikista vaikeimpia alueita Mahjong pelissä.

Pinoja ratkaistaessa pelaajan on hyvin vaikeaa nähdä, mitä tiilejä on pinossa seuraavana. Tämä tekee liikkeiden ennakoinnista hyvin haastavaa. Pitkät rivit ovat taas siitä haastavia, että vaikka tiilet ovat näkyvillä, niihin ei välttämättä päästä käsiksi. Sen takia on hyvä keskittyä aina näihin muodostelmiin, jotta ne saadaan ratkaistua mahdollisimman nopeasti, ennen kuin tilanne muuttuu aivan mahdottomaksi.

Käytä pelin erityisiä toimintoja ratkaistaksesi mahdottomat palapelit

Mahjong pelissä on jotain erityisiä toimintoja, joita voidaan käyttää hyväksi, kun pyritään välttämään mahdottomat tilanteet. Nämä ovat Peruuttaminen (Undo) ja Sekoittaminen (Shuffle).

Näitä toimintoja voidaan käyttää vain silloin, jos tilanteessa ei päästä eteenpäin. Sekoittaminen on helppo keino, jonka avulla voidaan pyrkiä pääsemään asiassa eteenpäin näppärästi. Se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että tiilet sekoitetaan niin, että uusia mahdollisuuksia avautuu pelaajien eteen. Peruuttaminen on vaativampi toiminto, jota käytetään yleensä vain taidokkaiden pelaajien toimesta.

Tietokoneen vihjeet eivät ole aina paras vaihtoehto

Mahjongin pelaaminen tietokoneella on yleistynyt hyvin paljon. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että pelaaja voi pelata tätä viihdyttävää peliä yksin tietokonetta vastaan. Monet tietokone versioista tarjoavat myös vihjeitä, jotka tekevät pelaamisesta vielä mukavampaa, koska pelaaja voi käyttää niitä hyödyksi upealla tavalla.

Kannattaa kuitenkin pitää aina mielessä, että tietokoneen ehdottama vihje ei ole aina paras vaihtoehto. Se ei mieti vihjeitä kovin pitkälle, vaan keskittyy vain paljastamaan sen hetken mahdolliset yhdistelmät. Siitä syystä on hyvä ottaa huomioon, että ne eivät ole aina paras idea pitkän strategian kannalta.

Yritä opetella ulkoa kaikki tiilet ja niiden sijainnit

Mahjong on loppujen lopuksi palapeli. Toisin sanoen sitä pitää myös pelata kuten mitä vain muuta palapeliä. Tämä tietenkin tarkoittaa sitä, että on hyvin tärkeää, että yrität opetella ulkoa kaikki näkyvillä olevat tiilet ja niiden sijainnit.

Kieltämättä, tämä saattaa olla hieman vaikeaa, koska tiilten kuviot muistuttavat niin paljon toisiaan. Se kuitenkin helpottaa hyvin paljon kaikkia muita asioita, erityisesti liikkeiden ennakointia. Joten käytä hieman aikaa siihen, että selvität, mitä kaikkia tiilejä on näkyvillä, ja miten niitä voitaisiin pelata.

Yritä avata vähintään yksi tiili jokaisella liikkeellä

Mahjongissa voidaan tehdä hyvin monia liikkeitä. Kuitenkin on hyvin tärkeää, että pyrit avaamaan aina vähintään yhden tiilen jokaisella liikkeellä. Tietenkin on hyvä idea pyrkiä avaamaan enemmän kuin yksi tiili, mutta joskus tämä ei ole mahdollista.

Jos pyrit avaamaan aina vähintään yhden tiilen, voit varmistaa, että et joudu lukittuun tilanteeseen. Näin peli voi jatkua mahdollisimman kivutta.

Mahjongin historia on hyvin mielenkiintoinen

Kuten mainitsimme aivan alussa, Mahjong on viihdyttänyt pelaajia jo uskomattoman kauan. Siitä syystä on jopa vaikea sanoa täydellisesti, milloin ja miten peli on alkujaan kehitetty. Joidenkin tarujen mukaan jo Kiinan muinaiset keisarit ovat pelanneet peliä, mutta tästä ei tietenkään voida olla täysin varmoja.

Peliä on kuitenkin pelattu ainakin 1800-luvulta lähtien. Vaikka peli olisi kehitetty “vasta” tällöin, peli olisi siten jo monia satoja vanha vaihtoehto. Se yhdistää hyvin mielenkiintoisella tavalla palapelin strategia peliin, luoden todella viihdyttävän kokonaisuuden.

Nyt tiedät meidän kaikki parhaat vinkit pelin pelaamiseen. Voit siten aloittaa pelaamisen ja laittaa vinkit testiin. Meille ei jää enää muuta sanottavaa kuin peli onnentoivotus, ja rattoisan peli hetken toivottaminen!